Xiaomi и Huawei ще правят собствени автомобили

Published by admin on


Xiaomi и Huawei ще правят собствени автомобили

До дни ще видим какво е измислила една от компаниите

Известният на цял свят Илон Мъск показа на всички останали как може да се създаде кола от нулата и то тя да не е никак лоша. Смятаме, че мнозина са наясно, че по своите характеристики колите Tesla не могат да догонят именитите автопроизводители. Става дума, разбира се, за електрическите автомобили.

По всичко личи, че примерът на Мъск изпълни с вдъхновение други компании, които не са производители на коли. Неотдавна се появи вест, че компанията Xiaomi ще създаде свой  автомобил. Разбира се, няма да е неин собствен, а резултат от съвместни усилия с вече утвърдили се на пазара производители на коли. Китайците имат намерение да разработят конкретно електрониката за вече съществуваш модел автомобил.

Какво именно се има предвид под електроника засега не знаем. Възможно е да става дума за автопилот. Най-новата вест е, че до Xiaomi се готви да застане и друг производител на смартфони – това е китайският гигант Huawei. Последният също иска своя кола.

Отново ще става дума за съвместна работа над съществуващ автомобил. Компанията е разработила модел с китайския автопроизводител Dongfeng. Той ще поддържа 5G и облачните хранилище на Huawei. Освен това ще е снабден с автопилот и вградена GPS система, която ще намира оптимален маршрут и ще търси отговори на въпросите на шофьора.

Huawei и компанията Dongfeng са сключили сделка с местните власти в Сянян за разработване на облачни платформи, тестване на „смарт“ коли и реализация на 5G. Сумата на сътрудничеството възлиза на 446 млн. долара.

Своя автомобил Huawei Technologies ще покаже на автоизложение – вероятно на това в Шанхай, което се провежда от 16 до 25 април. Любопитно е какво ще ни бъде представено.

Източник:https://digi.bg/foto/xiaomi-i-huawei-shte-pravqt-sobstveni-avtomobili/

Categories: Новини

0 Comments

Коментари

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *