Технологиите ни завладяват: мобилните устройства са повече от хората

Published by admin on

Човечеството е абсолютно пристрастено към мобилните устройства. Това води след себе си едно съвсем логично събитие – активните джаджи за комуникация вече надхвърлят населението на Земята, а много от тях са не само умни, но са и от типа, които комуникират самостоятелно помежду си (свързан дом).

Според данни на US Census Berau населението е достигнало почти 7.2 млрд. – ръстът е с около 1.2% годишно. Анализаторската компания GSMA Intelligence изкара данни, че в момента има над 7.2 млрд. активни SIM карти в света. Тази цифра расте с около 5 пъти повече спрямо растежа на населението.

„Няма друга технология, която да е оказала толкова сериозно влияние върху хората. Това е най-бързо развиващият се феномен, създаден от човека – от 0 до 7.2 млрд. само за три десетилетия“, коментира Кевин Кимбърлин от Spencer Trask & Co – компанията, която е сред първите инвеститори в Millicom. Това е стартъп, който има за цел да предостави мобилна връзка и в най-отдалечените кътчета на Земята, а самата инициатива се осъществява и с партньорството на Facebook.

Въпреки че активните SIM карти са повече от населението на Земята, само половината от него се възползва от тях. Това означава, че потребителите на мобилни услуги имат средно по две активни карти. Интересно е, че четвърт милиард от мобилните комуникации са от типа машина-машина. Те се използват в автомобили, медицинска техника, умни уреди в дома и други.

Източник: https://hicomm.bg/kratki-novini/tehnologiite-ni-zavladjavat-mobilnite-ustrojstva-sa-poveche-ot-horata.html

Categories: Новини

0 Comments

Коментари

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *