Поискаха от Facebook да спре лайковете на непълнолетните

Published by admin on

Поискаха от Facebook да спре лайковете на непълнолетните

Тази мярка за безопасност е призвана да „спаси“ децата от нежелано съдържание

Британското управление ICO (Information Commissioner’s Office) предложи на социалните мрежи да елиминират възможността непълнолетните да „харесват“ публикации. По този начин, смята регулаторът, ще се намали разпространението на вредна за деца информация.

Както обясняват представители на ICO, лайковете помагат на рекламодателите да събират информация за предпочитанията на потребителя. На основата на това се настройва таргетирана реклама.

Регулаторът се опасява, че тази политика може да доведе до разпространение на непредназначена за децата информация в социалните мрежи, в частност във Facebook и Snapchat. Поради това ICO включи точка за „възрастов ценз“ за харесванията в препоръките си за използване на социалните мрежи от деца. Освен тази точка, препоръките включват предложения за изключване на проследяването на местоположението по подразбиране за непълнолетните потребители.

Компаниите, които ще нарушават тези правила, ICO предлага да се глобяват със суми до 20 млн. евро.

Източник:https://digi.bg/it-novini/poiskaha-ot-facebook-da-spre-lajkovete-na-nepylnoletnite/?fbclid=IwAR0iRrm3wwmPPfQlUlZ1zHEsMrFmH-nwrOmfqw9YzqM_7JGH-KYCdGAuQlc

Categories: Важно

0 Comments

Коментари

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *