Мобилните интернет връзки в Африка ще се увеличат двойно за пет години

Published by admin on

Мобилните интернет връзки в Африка ще се увеличат двойно през следващите пет години, сочи проучване. Ръстът ще се дължи на достъпните смартфони и пускането на високоскоростни мрежи, предава Ройтерс.

Докладът на компанията за проучвания Ovum в Лондон сочи, че мобилните широколентови връзки ще нараснат от 419 млн. в края на тази година до 1,07 млрд. до края на 2022 г.

„Свързаността нараства силно в Африка, а също така на континента има добри перспективи в области като дигиталните медии, мобилните финансови услуги и интернет на нещата“, коментира Матю Рийд, ръководител на Ovum за Близкия изток и Африка.

По думите му докато пазарът на медийни, технологични и телекомуникационно услуги става все по-сложен, доставчиците на услуги са под все по-голям натиск да направят преход от това да бъдат доставчици на комуникационни услуги към това да бъдат доставчици на дигитални услуги.

Мобилните оператори като MTN Group, Orange и Bharti Airtel инвестират значително във високоскоростни мрежи, за да отговорят на търсенето на потребителите, които ползват все повече телефоните си за всичко – от плащането на сметките до стрийминга на видео и сърфирането в интернет.

Източник: https://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/mobilnite-internet-vryzki-v-afrika-shte-se-uvelichat-dvoino-za-pet-godini-249807/

Categories: Новини

Коментари

Your email address will not be published. Required fields are marked *