КАКВО ДА ПРАВИМ, АКО ТЕЛЕФОНЪТ НИ СЕ НАМОКРИ:

Published by admin on

На всеки от нас се е случвало – по някаква причина да изпусне телефона си във вода. На бар сте и правите снимки над чашата с питие, докато миете чинии, или сте на море или пада в тоалетната .

Ето какво не трябва да правите когато си наводните телефона:
1.Да го сушите със сешоар,вентилатор ,върху кафемашина,
върху плажната кърпа,на парното…
2.Да го поставяте на зарядно устройство и да се опивате да го включите след като си мислите че телефона се е изсушил. (Включвайки телефона на зарядно устройство,рискувате да причините късо съединение).
3.Да не се опитвате да изсмучете водата с прахосмукачка .
4.Не трябва да разглобявате телефона си, защото е възможно да повредите някоя част от телефона си.
5.Когато е намокрен вътре в телефона има liquid contact indicator-тъй наречения стикер за влага ,когато той стане червен означава че в телефона ви е попаднала влага по един или друг начин.(автоматично му отпада гаранцията )
6.Не трябва да поставяте телефона си в купа със суров ориз и да очаквате чудеса от ориза

Ето какво трябва да направите :
1.Първото нещо, което трябва да направите, е да отворите капака и да извадите батерията. Това се прави с цел да не се предизвика късо съединение ,наличието на заряд в устройството може да го причини.Ако телефонът ви не позволява премахване на батерията-изключете го чрез бутона за вкючване и изключване .
2.Най-сигурния начин е да посетите нашият сервиз до 24 часа. За да не доведе това до корозия и ръжда и да се опитаме да спасим вашият телефон и информацията вътре.

Categories: Важно

Коментари

Your email address will not be published. Required fields are marked *