Гореща премиера на сгъваемия смартфон Huawei Mate X

Published by admin on

По време на MWC 2019, китайският технологичен гигант Huawei представи своят революционен хибрид между смартфон и таблет – Mate X. В презентационната зала тайният проект „хикс“ стоеше зад стъкло, а по-късно ограничен брой журналисти имаха възможността да се докоснат за малко до първите инженерни бройки. Но така и никой не направи подробно видео ревю – което ще се случи сега. Digital.bg за пореден път е първата българска медия и една от първите в световен мащаб, която ще ви запознае от близо в професионално видео ревю с горещата премиера Huawei Mate X.

Ще разделим обзора си на три тематични части, в които ще разгледаме обстойно всеки един компонент на устройството. Започваме от дизайна на, който не може да бъде съпоставен с нищо което сме виждали до този момент. За разлика от Samsung Galaxy Fold който се отваря като книга, тук Huawei са действали по коренно различен начин и дисплеите са два външни, които при отваряне се обединяват в един общ голям дисплей, който ще разгледаме подробно след малко. 

Тялото на Mate X е направено основно от метал, но на места той е съчетан удачно с поликарбон. Например вътрешната част буквално прилепва към ръцете ни и не се пързаля. Нещо което е особено желано от потребителите, които едва ли биха искали да изпуснат неволно смартфон за около 4000лв. Също така ще отбележим, че матираната повърхност почти не се цапа.

Huawei Mate X е много удобен за държане в ръка и лесно се побира във всеки джоб, в който няма да ви тежи със своите 295гр. В сгънато състояние, смартфонът е широк само 78.3мм което е почти колкото ширината на Huawei Mate 20. Както виждате, работейки с една ръка, достигаме с палец срещуположният край на дисплея. Fingerprint сензорът е изнесен в дясната периферна част и е 2 в 1 – той едновременно разпознава пръстовият ви отпечатък и служи като Power бутон. Над него се намира курсорът за звука. USB Tepe-C портът за зареждане и пренос на данни е долу, а слота за 2 SIM карти е малко по в страни.

За какво служи това копче ли? Ще го натиснем и Mate X ще започне да се трансформира от смартфон в таблет. Интересно е да отбележим, че Huawei разработва концепцията на отварящият механизъм състоящ се от над 100 миниатюрни компонента в продължение на цели 3 години. 

Тоест още когато сме ви представяли Huawei Mate 9 през 2016г., вече някой от инженерите на китайският технологичен гигант е мислил над тази разработка, за да може тя сега да бъде в ръцете ни. Тук логично би последвал въпроса: Колко надежден е този механизъм? От Huawei казват, че той издържал сериозни тестове за здравина. Ние също отворихме механизма многократно и не открихме някакви проблеми.

В отворено положение извивката която остава в дясната част на  корпуса, прави Mate X  много удобен за държане в ръка в отворено положение, защото така наподобява добре познатите ни грипове на фотоапаратите. Страхотно решение за четене на книги. Тази извивка има още едно функционално предназначение.

Източник: https://www.digital.bg/goreshta-premiera-na-sgavaemiq-smartfon-huawei-mate-x-video786883.html

Categories: Новини

0 Comments

Коментари

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *